Treningi

Vsak torek in četrtek:

od 19.30 - do 21.00

Lokacija:

Umetna trava Ljudski vrt

Delegiranje

  • NZS delegiranje
  • 2.sml/skl delegiranje
  • MNZ Maribor delegiranje
  • Futsal
4 december, 2016 Objavljeno v Novice

Veliko priznanje za Vinčiča!

VINČIČ S TEKMO MANCHESTER CITY – CELTIC ČETRTI SLOVENSKI SODNIK V ZGODOVINI NA TEKMAH LIGE PRVAKOV

Sodniški komite UEFA je na torkovo tekmo 6. kroga skupinskega dela lige prvakov med ekipama Manchester City in Celtic delegiral Slavka Vinčiča, kar bo zanj prva tekma lige prvakov v vlogi sodnika. Po Darku Čeferinu, Damirju Skomini in Mateju Jugu bo Vinčič torej četrti slovenski sodnik v zgodovini, ki bo sodil najelitnejšo klubsko nogometno tekmovanje.

37 – letni Vinčič iz Maribora je na listi mednarodnih nogometnih sodnikov od leta 2010, na evropskem prvenstvu leta 2012 je v ekipi Damirja Skomine deloval kot 6. sodnik in skupaj z drugimi člani ekipe prišel do četrtfinala evropskega prvenstva med Grčijo in Nemčijo. V letu 2013 je sodil zaključni turnir Evropskega prvenstva do 17 let, kjer je sodil do vključno polfinala, v letu 2015 je prvič sodil tudi v izločilnih fazah evropskih tekmovanj, ko je bil sodnik tekme šestnajstine finala lige Europa med francoskim Guingampom in Dinamom iz Kijeva, v letu 2016 pa izločilno tekmo med Sparto Prago in Krasnodarjem. Junija letos je na EURO 2016 kot 6. sodnik pomagal slovenski ekipi na čelu z Damirjem Skomino, jeseni pa je v skupinskem delu evropskih tekmovanj že sodil dve tekmi lige Europa in sicer med ekipama PAOK – Fiorentina ter Schalke – Krasnodar.

Debitantska tekma lige prvakov za Vinčiča bo na sporedu v torek, ob 20.45 uri na stadionu Etihad v Manchestru, ki sprejme skoraj 55000 gledalcev. Na tekmi pa ne bo v vlogi debitanta le Slavko, temveč tudi njegov pomočnik Tomaž Klančnik, za Bojana Ula pa bo to predvidoma njegova zadnja uradna tekma v sicer izjemno bogati karieri potem, ko je na listi mednarodnih pomočnikov vse od leta 2006. Poleg navedenih bodo na tekmi Vinčiču pomagali še dodatna pomočnika sodnika Mitja Žganec in Roberto Ponis ter četrti sodnik Jure Praprotnik. Kontrolor sojenja bo Matteo Trefoloni iz Italije.

Tekst: NZS/JP