Treningi

Vsak torek in četrtek:

od 19.30 - do 21.00

Lokacija:

Umetna trava Ljudski vrt

Delegiranje

  • NZS delegiranje
  • 2.sml/skl delegiranje
  • MNZ Maribor delegiranje
  • Futsal

O Društvu

15 november, 2012


MDNS Maribor je bilo ustanovljeno leta 1947 in prav letos šteje že 75 let.

Število članov je že zdavnaj preseglo številko 100.

MDNS Maribor je v preteklosti, v okviru bivše skupne države,  imelo pomembno vlogo, saj so nekateri člani bili v samem vrhu. Edvard ŠOŠTARIČ je bil dolgoletni sodnik 1. Lige bivše države in nato tudi dolga leta mednarodni sodnik. Sodil je mnoge pomembne tekme, krona njegove kariere pa so bile Olimpijske igre v Los Angelesu leta 1984.

Dolga leta je sodniška trojka Šoštarič, Vili Pavc in Vlado Lackovič sodila najpomembnejše tekme.

Po osamosvojitvi je bil Edvard Šoštarič prvi predsednik ZNSS, MDNS Maribor je pa dobil prve FIFA sodnike: Darko Jamšek, Josip Jakopiček kot mednarodni pomočnik, kateremu sta se kasneje pridružila še mednarodna pomočnika Zoran Novarlič in Silvo Borošak. Leta 1998 se je na FIFA listo prebil Drago Kos.

Danes MDNS Maribor na mednarodni sceni predstavljajo: Slavko Vinčič kot glavni sodnik, Bojan Ul kot mednarodni pomočnik, Maja Dovnik kot mednarodna pomočnica in Admir Zahovič kot Fifa futsal sodnik. Tudi na malem nogometu (futsalu) je društvo kotiralo in še kotira zelo visoko. V prvi generaciji mednarodnih sodnikov leta 1996 sta bila imenovana Zoran Novarlič in Silvo Borošak, kasneje sta še bila na listi Niko Vivod in Dušan Turk. Borošak je bil na listi vse do leta 2006 in sodil na dveh EP. Danes opravlja funkcijo predsednika futsal SO ZNSS in je tudi Uefa in Fifa instruktor sojenja.

MDNS Maribor vodi Izvršni odbor, ki ga sestavlja 7 članov, nad njihovim delom pa bdi predsednik Nadzornega odbora. Primarna naloga IO je izobraževanje kadrov – od pripravnikov pa vse do sodnikov, ki so na najvišjih listah. Trenutno ima društvo plejado mladih in perspektivnih sodnikov, ki bodo v prihodnosti, upamo, upravičevali ugled društva na vseh nivojih. Za vse to je odgovoren Zoran Novarlič, ki opravlja tudi zelo odgovorno funkcijo v Komiteju ZNSS kjer je zadolžen za izobraževanje pomočnikov sodnikov.

Vodstvo MDNS Maribor bo še najprej sledilo smernicam ZNSS in v največji meri skrbelo, da bi bili kar se da uspešnejši na vseh ravneh.

 

Športni pozdrav!

Predsednik MDNS Maribor:

Silvo Borošak, l.r.