Treningi

Vsak torek in četrtek:

od 19.30 - do 21.00

Lokacija:

Umetna trava Ljudski vrt

Delegiranje

  • NZS delegiranje
  • 2.sml/skl delegiranje
  • MNZ Maribor delegiranje
  • Futsal

EN KLUB – EN SODNIK

12 september, 2017

Spoštovani športni prijatelji!

 

            Obveščamo Vas, da MDNS Maribor tudi to leto organizira tečaj za nove sodnike, ki bo začel predvidoma začetkom meseca oktobra. Kljub temu, da smo po številu članov drugo največje društvo v Sloveniji trenutno stanje je takšno, da komaj pokrivamo tekmovanja, ki jih organizira MNZ Maribor. Problem je v tem, da se 83 naših članov nahaja na listah ZNSS, oziroma se jih uporablja za delegiranje na tekme pod okriljem NZS. Zaradi tega predlagam, da skupnimi močmi izvedemo akcijo » EN KLUB – EN SODNIK«.

            Predvidevam, da so med vašimi člani tudi takšni, ki bi jih v perspektivi zanimalo sojenje (ciljna skupina od 18 do 20 let). Če že ne, mogoče obstaja kakšen fant, ki nastopa bolj redko ali v perspektivi na njegove usluge ne računate resno. Najmanj, kar je – po uspešno opravljenem tečaju (izpitu) lahko te fante, oziroma sodnike, neomejeno uporabljate za sojenje vaših prijateljskih tekem, kakor tudi za sojenje tekem mlajših selekcij (pod U13), ki niso delegirani sodniki s strani vodstva tekmovanja. Na ta način se izognemo temu, da tekme mlajših kategorij sodijo trenerji, starši, hišniki in podobni… Vsi skupaj pa vemo, kako to v praksi funkcionira… Če že nič drugega ne dosežemo z mojim predlogom, bomo vsaj dosegli, da boste imeli na teh tekmah osebo, ki kolikor toliko pozna PNI, za razliko od zgoraj navedenih (ni moj namen, da jih žalim). Normalno je, da takšni sodniki ne bodo delegirani s strani komisarja za delegiranje na tekme vašega kluba. Obenem ne morejo soditi tudi ranga tekmovanja v katerem eventualno nastopajo. Menim, da je moj predlog vreden Vašega premisleka in, da bo ustrezen tudi Vaš odziv.

            Stroške tečaja bo krilo MDNS Maribor. Strošek kandidata (ali kluba, ali recimo MNZ Maribora) je nakup knjige iz PNI (najnovejša izdaja 2017) ter sodniškega grba (vse skupaj je to zanemarljivih 25€).

 

Kontaktna oseba:

Zoran (041 748 675) ali zoran.novarlic@gmail.com

V spodnji povezavi najdete prijavnico, katero pošljete na zgoraj naveden E-naslov! Zadnji rok za prijavo je 23.09.2017.

prijavnica za tečaj 2017

 

Zoran Novarlič

Član komisije za sodniške zadeve ZNSS

Strokovni vodja MDNS Maribor