Treningi

Vsak torek in četrtek:

od 19.30 - do 21.00

Lokacija:

Umetna trava Ljudski vrt

Delegiranje

  • NZS delegiranje
  • 2.sml/skl delegiranje
  • MNZ Maribor delegiranje
  • Futsal
13 januar, 2016 Objavljeno v Novice

Alen Borošak na UEFA CORE!

Vodstvo Zveze nogometnih sodnikov Slovenije je na poziv Evropske nogometne zveze določilo sodnika Alena Borošaka  iz Spodnjega Dupleka ter pomočnika sodnika Aleksandar Kasapoviča iz Ljubljane in Mateja Vojsko iz Doba za naslednji CORE 31 pod okriljem UEFA. Prvi del seminarja bo na sporedu med 26.4. – 5.5, drugi konsolidacijski del pa med 6.10.-10.10. CORE bo potekal na sedežu UEFA v švicarskem Nyonu.

CORE (Centre of refereeing excellence) je program usposabljanja za mlade perspektivne sodnike, ki še nimajo statusa mednarodnih sodnikov. Na okvirno dveletno obdobje UEFA povabi na usposabljanje sodnika in dva pomočnika sodnika iz vsake države članice med pogoji pa izpostavlja zlasti, da sodniki ne smejo biti starejši od 32 let, da se že nahajajo na najvišjem državnem nivoju, da nimajo težav z znanjem angleškega jezika ter, da predstavljajo velik potencial.

Na usposabljanju bodo sodniki opravljali vrsto praktičnih preizkusov na igrišču, tudi s simulacijo praktičnih situacij z nogometno ekipo, opravljali video teste, teste iz pravil nogometne igre, preizkuse telesne pripravljenosti, preizkus iz znanja angleškega jezika, sledili bodi vrsti predavanj pod vodstvom izkušenih sodniških strokovnjakov. Poleg navedenega bodo odrejeni tudi na sojenje tekem švicarskih ali francoskih nogometnih lig. Predvsem pa bodo spoznali način dela Evropske nogometne zveze s sodniki navjišjih nivojev, se spoznali s kolegi iz predvidoma osmih drugih držav, izmenjavali mnenja o izkušnjah, debatirali o ključnih dogodkih in na koncu prišli do skupnih zaključkov, ki jih bodo nato prenesli tudi na druge kolege v svoji državi.

Tekst: NZS/JP